Спорт

Кокорин се одриче Русије и тражи кипарско држављанство

Фудбалер којем је и сам председник Русије Владимир Путин неколико пута чинио велике уступке одлучио је да се одрекне руског држављанства и затражи кипарско
Кокорин се одриче Русије и тражи кипарско држављанствоGetty © Mike Hewitt

Александар Кокорин, бивши руски репрезентативац и члан кипарског Ариса из Лимасола, не жели више да има икакве везе са родном земљом.

Човек који је током каријере играо за московске ривале Динамо и Спартак, Анжи из Махачкале, али и Зенит из Санкт Петербурга, био је у једном тренутку један од најбољих и најпопуларнијих руских фудбалера.

Толико да је имао велику подршку и наклоност председника Русије Владимира Путина, који га је у неколико наврата вадио из невоља.

После напада на државне службенике је ухапшен, али је наводно тада Путин ургирао да не буде жестоко кажњен. Као резултат тога је затворска казна од само 18 месеци коју је одслужио са саиграчем Павелом Мамајевом.

Потом је отишао у Фјорентину за 4,5 милиона евра, тамо се није наиграо, да би прошлог лета ангажман пронашао на Кипру. У Арису из Лимасола је на 29 утакмица постигао 16 голова, уписао шест асистенција и окитио се дуплом круном.

Одлично је прихваћен и због тога жели да узме тамошњи пасош, а одрекне се руског.

"Свуда прича о томе. Жели кипарско држављанство. На Кипру је пронашао своју земљу, има резултате Зашто би отишао? Сада ће купити две или три куће, тамо су задовољни његовим учинком", рекао је агент 32-годишњег нападача Алексеј Сефанов.

Кокорин је за Русију наступио 48 пута и постигао 12 погодака.

image