Спорт

Шок за Денвер - Јокић убацио 41 поен, Мајами им свеједно "украо" победу

Нагетси поред Србина нису имали довољно расположених играча, па је Хит искористио пад у њиховој игри почетком последње четвртине и направио преокрет да стигне до 1-1 у финалној серији
Шок за Денвер - Јокић убацио 41 поен, Мајами им свеједно "украо" победуGetty © Matthew Stockman / Staff

Кошаркаши Мајамија изједначили су на 1:1 у великом финалу НБА лиге, пошто су у другом мечу направили "брејк" у Денверу победом 111:108.

У врло узбудљивом мечу, са неколико преокрета, Денвер је у последњем нападу имао шут за изједначење, али је Џамал Мареј промашио.

Била је ово још једна маестрална партије Николе Јокића, али ни она није помогла Нагетсима да сачувају предност домаћег терена. Постигао је 41 поен, забележио и 11 скокова и четири асистенције за скоро 42 минута у игри, али је подршка његових саиграча изостала.

Мареј је меч завршио са 18 поена, док је Ерон Гордон додао тек 12. Са друге стране, Мајами је имао више расположених играча. Гејб Винсент је убацио 23, Бем Адебајо и Џими Батлер по 21 поен, али је "меч винер" био Данкан Робинсон, који је постигао 10 везаних поена у преокрету на почетку четврте четвртине. Никола Јовић није добио шансу у екипи Мајамија.

Денвер ће сада морати да у наредна два сусрета гостује у Мајамију. Трећа утакмица финалне серије игра се у ноћи између среде и четвртка од 2.30 сати, а шампион НБА лиге постаће тим који први стигне до четири победе.

image