Велики обрт у Пари Сен Жермену - стиже Нагелсман, а са њим и Тјери Анри?

Иако су се помињала бројна друга имена за евентуалну позицију наследника Галтијеа, сада би на клупу могао да стигне Немац, али уз подршку легендарног француског фудбалера

Немачки фудбалски тренер Јулијан Нагелсман налази се међу кандидатима за новог шефа стручног штаба Пари Сен Жермена, преноси француски "Л'екип".

Француски медији наводе да ће актуелни тренер ПСЖ-а Кристоф Галтије добити отказ, пошто са клубом из Париза није успео да освоји трофеј Лиге шампиона.

Он је ове сезоне освојио титулу шампиона Француске, али не и национални Куп и Лигу шампиона. Такође, ни игре тима у првенству нису биле ни изблиза довољно добре за стандарде клуба.

Управни одбор Пари Сен Жермена је одлучио да одустане од тренера Роме Жозеа Муриња, пошто португалски стручњак инсистира на "старомодном фудбалу". Власници "светаца" су поручили спортском директору клуба Луису Кампосу да прекине преговоре са тренером Роме, пошто су били згрожени понашањем португалског тренера после финала Лиге Европе са Севиљом када је вређао британског судију Ентонија Теилора.

Нагелсман је у марту добио отказ у Бајерну, а тренутно је без ангажмана. Француски медији наводе да ће Нагелсман да преузме ПСЖ, а његов први помоћник ће бити легендарни француски нападач Тјери Анри, који је до сада био тренер Монака и Монтреала и члан стручног штаба белгијске репрезентације.

Француски медији тврде да су Нагелсман и Анри одржали састанак са власницима Пари Сен Жермена, а у наредних неколико дана биће познато да ли ће њих двојица наредне сезоне да воде клуб из Париза.