Мелоун љут на све сем Јокића: Није вам ово регуларна сезона, већ финале НБА лиге

Тренер Денвер Нагетса имао је јасну поруку за своје играче након првог пораза на домаћем терену после више од два месеца

Тренер кошаркаша Денвера Мајк Мелоун изјавио је да играчи његовог тима морају да буду борбенији и дисциплинованији ако желе да врате предност домаћег терена у финалу НБА лиге, преносе амерички медији.

Кошаркаши Мајамија изједначили су на 1:1 у финалу НБА лиге, пошто су у ноћи између недеље и понедељка у гостима победили Денвер резултатом 111:108. Ово је био први пораз Денвера на свом терену од 30. марта.

"Ово је финале НБА лиге и не би требало да причамо о залагању. То је моја велика брига. Вероватно сте мислили да само измишљам неку причу после прве утакмице када сам рекао да нисмо играли добро. Нисмо играли добро... Ово није предсезона, ово није регуларни део сезоне, ово је НБА финале", рекао је Мелоун на конференцији за медије по завршетку меча.

Најбољи играч Денвера Никола Јокић постигао је 41 поен на овом мечу.

"Никола је одиграо невероватно у трећој деоници. Распали смо се на старту четврте четвртине. Радили су шта год су желели. Ми им нисмо испарирали ни у једном сегменту. На обе утакмице играли смо ужасно у одбрани када је четврта четвртина у питању. Верујем у Јокића. Потребно нам је да постигне кошеве. Небитно је да ли је то 40 поена, а четири асистеније или је то 30 поена и 10 асистенција. Знам да ће увек да одигра паметно и донесе праве одлуке", истакао је тренер Денвера.

Нагетси су у последњем нападу имали шансу да дођу до изједначења, али Џамал Мареј није погодио тројку.

"У позиционом нападу су нас заустављали, зато нисам тражио тајм-аут. Све зависи од ситуације до ситуације. Џамал је имао добру позицију, пошто је погађао такве шутеве у прошлости. Мислим да је то била најбоља позиција", закључио је Мелоун.

Финална серија НБА лиге сада се сели у Мајами, а трећа утакмица је на програму у ноћи између среде и четвртка.