Спорт

Познат термин Новаковог меча са Хачановом, дерби дана у вечерњем термину

Најбољи српски спортиста 17. пут у каријери играће четвртфинале Ролан Гароса
Познат термин Новаковог меча са Хачановом, дерби дана у вечерњем терминуGetty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић и Карен Хачанов састаће се у уторак на стадиону "Филип Шатрије" у борби за полуфинале на гренд слему у Паризу, а њихов меч трећи је по реду.

Србин и Рус играће после два женска четвртфинала, што значи да неће почети пре 14.30 часова.

Пре њих двојице, од 11.00 играју Каролина Мухова и Анастасија Пављученкова, после чега следи окршај између Арине Сабаленке и Елине Свитолине.

У вечерњем термину, очекивано, биће одигран дерби ове рунде између првог играча света Карлоса Алкараза и Стефаноса Циципаса из Грчке.

Ђоковић и Хачанов су у каријери одиграли девет мечева, а руски тенисер је добио само један дуел и то 2018. године у финалу мастерса у Паризу.

Последњи пут су се састали на истом том турниру прошле сезоне, а Новак је ривалу препустио само пет гемова – 6:4, 6:1.

Момак из Москве најавио да ће покушати да добије "шаховску партију" против једног од највећих свих времена, док је Ђоковић свестан квалитета који ривал поседује.

"Хачанов и ја смо играли доста пута. Овде смо играли пре пар година. Познајем његову игру – конзистентан је, нема успона и падова. Наравно, то је четвртфинале гренд слема, мотивација је ту присутна. Неће имати пуно тога да изгуби. Вероватно ће се трудити да одигра меч живота", истакао је Ђоковић.

"Један је од ретких који је у последња три гренд слема ушао у другу недељу турнира. Очекујем тврд меч и надам се да ћу бити на жељеном нивоу."

Ролан Гарос игра се за наградни фонд од 49,6 милиона евра.

image