Спорт

Још три корака до бесмртности – Хачанов стоји између Ђоковића и полуфинала

Новак Ђоковић и Карен Хачанов састаће се у уторак на стадиону "Филип Шатрије" у борби за полуфинале на гренд слему у Паризу, а њихов меч трећи је по реду
Још три корака до бесмртности – Хачанов стоји између Ђоковића и полуфиналаGetty © Julian Finney

Србин и Рус играће после два женска четвртфинала, што значи да неће почети пре 14.30 часова.

Пре њих двојице, од 11.00 играју Каролина Мухова и Анастасија Пављученкова, после чега следи окршај између Арине Сабаленке и Елине Свитолине.

У вечерњем термину, очекивано, биће одигран дерби ове рунде између првог играча света Карлоса Алкараза и Стефаноса Циципаса из Грчке.

Ђоковић и Хачанов су у каријери одиграли девет мечева, а руски тенисер је добио само један дуел и то 2018. године у финалу мастерса у Паризу.

Последњи пут су се састали на истом том турниру прошле сезоне, а Новак је ривалу препустио само пет гемова – 6:4, 6:1.

Момак из Москве најавио да ће покушати да добије "шаховску партију" против једног од највећих свих времена.

"Морате да играте добар шах са њим да бисте га победили. Припремићу се, имам дан да направим анализу, да видим шта могу да урадим боље. Гледаћу његове мечеве, направићу план", рекао је Хачанов на конференцији за медије у Паризу.

С друге стране, Ђоковић је свестан квалитета који ривал поседује.

"Хачанов и ја смо играли доста пута. Овде смо играли пре пар година. Познајем његову игру – конзистентан је, нема успона и падова. Наравно, то је четвртфинале гренд слема, мотивација је ту присутна. Неће имати пуно тога да изгуби. Вероватно ће се трудити да одигра меч живота", истакао је Ђоковић.

"Један је од ретких који је у последња три гренд слема ушао у другу недељу турнира. Очекујем тврд меч и надам се да ћу бити на жељеном нивоу."

Победник дуела између српског и руског играча у полуфиналу иде на бољег из дербија Алкараза и Циципаса.

У понедељак су комплетирана четвртфинала и у доњој половини жреба – Каспер Руд је после велике борбе победио Николаса Јарија, млади Холгер Руне је преживео маратон са Франсиском Серундолом, док су максималним победама даље прошли Александер Зверев и Томас Мартин Ечевери.

Ролан Гарос игра се за наградни фонд од 49,6 милиона евра.

image