Каталонија подрхтава – Меси због Барсе ставио Саудијску Арабију "на чекање"

Дан пошто је отац најбољег фудбалера свих времена истакао да "постоји велика жеља са повратком у Барселону", наде навијача додатно су подгрејане

Према писању страних медија, Лионел Меси одложио је трансфер у Ел Хилал из Саудијске Арабије како би истражио могућност повратка у Барселону.

Омалени Аргентинац је тако "на чекање" ставио највећу понуду у историји фудбала, по којој би добијао пола милијарде евра по сезони.

Леов отац и менаџер Хорхе Меси био је на састанку са челницима шампиона Саудијске Арабије и саопштио им да сачекају макар до лета 2024. године, јер његов син жели да се врати у Барселону.

Претходно је био у просторијама каталонског гиганта, где се сусрео са председником Ђоаном Лапортом и њих двојица су добили "зелено светло" од Ла Лиге да је клуб решио све проблеме који се тичу финансијског фер-плеја и да може да доведе појачања.

"Лео жели да се врати у Барселону и ја бих волео да га видим тамо. Прелазак у Барселону је засигурно опција", рекао је Хорхе Меси после састанка са Лапортом.

Човек који је са клубом освојио 35 трофеја и вратио га у сам врх европског фудбала жели да осети чари играња у Каталонији макар још једну сезону. Њему 30. јуна истиче уговор са Пари Сен Жерменом и он се већ опростио од клуба.

Медији у Барселони истичу и да је Месијева супруга Антонела Рокузо важан фактор у овом трансферу јер инсистира на повратку због тројице синова који су започели школовање у Барселони.

Меси је чувене плаво-црвене боје носио од 2000. до 2021. године, четири пута је покорио Европу, а етаблирао се и као најбољи свих времена са седам освојених Златних лопти.

Освајањем друге титуле у Лиги 1 са "свецима" постао је, уз Данија Алвеса, најтрофејнији фудбалер у историји са 42 пехара.