Новак: Победе се морају зарадити, Хачанов увек приреди битку

Српски тенисер Новак Ђоковић, изјавио је након победе и пласмана у полуфинале Ролан Гароса, да је очекивано водио велику битку против Руса Карена Хачанова

Ђоковић је након три сата и 43 минута, елиминисао Руса Карена Хачанова, са 3:1 у сетовима.

Српски тенисер је након меча, изјавио да је очекивано водио велику битку против квалитетног ривала.

"Меч је био тежак због противниковог квалитета. У прва два сета правио сам много грешака. Ушао сам спорије у меч, грешио, али сам одиграо савршен тај-брејк и од тог тренутка сам подигао пар нивоа свој квалитет игре", изјавио је Ђоковић након меча.

Он је додао да се свака победа, поготово на овом нивоу, мора заслужити.

"Успео сам да завршим меч, велика је била борба, што се очекује у овог фази. Нико не поклања победе, морају се зарадити и задовољан сам што сам овако велики изазов прескочио".

Новака је након меча интервјуисао Матс Виландер, који је питао српског тенисера о томе како је могуће да су му руке са годинама све сигурније. 

"Грешио сам на неким лаким лоптама и поенима, дешавају се те ствари. Нису ми руке баш тако добре као што ме хвалите“, кроз осмех је рекао Ђоковић.

На крају, Ђоковић је имао речи хвале о противнику из Русије.

"План је био да миксујем у својој игри и то сам радио. Кратио сам лопте, мењао ритам, ритернове и генерално све ударце. То је на крају дало резултата. Увек је велика битка са Кареном, сјајан је момак, сјајан играч и желим му много успеха у наставку сезоне", закључио је Новак.