Пораз одбојкаша од Словеније на старту Лиге нација

Одбојкаши репрезентације Србије поражени су од селекције Словеније са 3:1 (31:29, 19:25, 25:20 и 25:21) на старту прве недеље Лиге нација

Изабраници Игора Колаковића су почели нервозно, али су успели да изједначе у првом сету на 18:18 и од тада се играло поен за поен до краја сета.

Нажалост, Словенци су искористили седму сет лопту и повели са 1:0.

То је био сигнал Србији да може да игра против, у овом тренутку квалитетнијег ривала, што се видело у другом сету. Изједначила је Србија на 1:1, али није успела више од тога. Словенци су наредна два сета решили у своју корист за победу од 3:1.

Сениори Србије ће играти против Кине од 8.00 часова по средњоевропском времену. Трећи меч у Нагоји Србија на програму је у петак, 9. јуна од 12:40 часова, док је четврти дуел у недељу, 11. јуна против Пољске од 8:40 часова.

Током друге седмице, у Ротердаму, Србија ће играти против САД, Немачке, Италије и Холандије. У Анахајму ће српски одбојкаши играти током треће седмице против Аргентине, Кубе, Француске и Бугарске.

Финални турнир Лиге нација 2023. године у конкуренцији одбојкаша биће одигран од 19. до 23. јула у Гдањску, у Пољској.

Системом такмичења Лиге нација предвиђено је да се за сваку седмицу такмичења формирају по две групе са по осам селекција, као и да такмичење у оквиру једне седмице траје шест дана, од уторка до недеље.

Свака репрезентација ће одиграти по 12 утакмица током три седмице, односно четири меча за шест дана током једне седмице.

На финалним турнирима ће играти по осам репрезентација, а такмичење почиње од четвртфинала.