Сурова доминација Јокића - Денвер победио, а овакав "трипл-дабл" никад није виђен

Српски кошаркаш је још једном одиграо партију за анале, пошто нико пре њега у НБА финалима није успео да одигра такав меч какав је он уписао у победи Нагетса против Мајамија

Кошаркаши Денвера успели су да "врате брејк" и савладају Мајами на гостујућем терену у трећој утакмици финала НБА лиге и тријумфом 109:94 стигну до предности од 2-1 у победама.

У мечу у ком је Никола Јокић одиграо још једну историјску партију, Нагетси су успели да стигну до победе која их је примакла на два тријумфа од првог шампионског прстена у историји франшизе.

Денвер је у Мајамију пружио сјајну партију у другом полувремену, а све је предводио непоновљиви Никола Јокић са 32 поена, 21 скоком и 10 асистенција. То је уједно и први пут у историји свих НБА финала да је неки играч остварио учинак од најмање 30 поена, 20 скокова и 10 асистенција.

Уз то, Јокић је овог пута имао и одличну подршку саиграча. Џамал Мареј је био најефикаснији са 34 поена, уз 10 скокова и 10 асистенција, док је Кристијан Браун додао 15.

Са друге стране, Џими Батлер је предводио Мајами са 28 поена, Бам Адебајо је убацио 22 уз 17 скокова, али то није било довољно Хиту да остваре другу победу заредом над Денвером.

Наредни меч такође се игра у Мајамију, а на програму је у ноћи између петка и суботе од 02.30 часова.