Спорт

Гвардиола открио тајну својих успеха: Некад сам имао Месија, сад имам Холанда

"Грађани" ће у суботу од 21.00 покушати да први пут у историји постану шампиони Европе
Гвардиола открио тајну својих успеха: Некад сам имао Месија, сад имам ХоландаGetty © Michael Regan / Staff

Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола рекао је пред финални меч против Интера да је његов и сан његових изабраника да освоје Лигу шампиона, једини велики пехар који недостаје клубу.

"Наша жеља, наш сан, свих нас, је освајање Лиге шампиона. Да би могао да оствариш сан, мораш да имаш опсесију њиме", рекао је Гвардиола новинарима на конференцији за медије у Истанбулу.

Манчестер Ситију је ово друго финале Лиге шампиона у историји, после 2021. године и пораза од Челсија.

"Знамо колико је ово такмичење важно, трудили смо се да тренирамо најбоље што можемо, екипа ће морати да одигра максимално свих 90 минута. Ако погледамо историју такмичења, Интер је већи од нас јер има три титуле, али то сад није битно. Сад је време за финале у Истанбулу", додао је Гвардиола.

Једно од питања се односило на Гвардиолине успехе у сваком клубу у ком је радио, свуда је освајао бројне трофеје.

"Имао сам врхунске играче у тиму, некад Месија, сад Холанда, то је моја тајна" рекао је Гвардиола уз осмех и додао да се не шали. Шпански стручњак истиче да одлично познаје квалитете Интера.

"Много се прича о италијанским клубовима који знају да се бране, а Интер то јако добро зна. Има сјајног голмана, затим ту су Бастони, Ачерби и Дармијан. Офанзивно су такође веома јаки, почевши од Џека, до Лаутара Мартинеза и Корее. Имају способности и знају да буду опасни, нападају те изнутра и знају како да те униште. Сутра ћемо покушати да се бранимо на најбољи могући начин, а онда кад будемо имали лопту мораћемо да је контролишемо на прави начин", закључио је Гвардиола.

image
VV inauguration
banner