Сви рекорди за које игра Новак Ђоковић - време је за историју и 23. слем!

У недељу од 14.30, Ђоковић против Каспера Руда игра меч који би могао да остане уписан у аналима "белог спорта"

Новак Ђоковић у недељу од 14.30 часова игра своје седмо финале на Ролан Гаросу, у покушају да освоји трећи трофеј на париском гренд слему.

Ривал ће му бити Каспер Руд из Норвешке, а сусрет против прошлогодишњег финалисте проткан је бројним рекордима које би Ђоковић могао да обори и тако и за многе "неверне томе" разреши дилему о томе ко је најбољи тенисер свих времена.

Новак би победом на "Шатријеу" у недељу стигао до 23. гренд слем титуле, чиме би поставио апсолутни рекорд у мушкој конкуренцији и остао усамљен, испред Рафаела Надала са 22 пехара. Вратио би се и на прво место АТП листе и у понедељак би могао да започне 388. недељу на врху светског тениса, само неколико месеци удаљен од незамисливе коте "400".

Постао је већ први играч у историји са најмање седам финала на сваком од слемова, иако ниједан други тенисер није то успео да уради по шест пута. Сада би освајањем 23. пехара постао и први играч у историји са по најмање три гренд слем трофеја на сваком од четири турнира. До пре само пар година, ниједан играч то није урадио по два пута на сваком од турнира из "велике четворке".

Руд ће бити мотивисан да у свом трећем гренд слем финалу стигне до првог пехара, након што је губио у завршним мечевима од Рафаела Надала и Карлоса Алкараза. Али и Ђоковић је стигао до петог низа на гренд слемовима са 20 и више победа. Штефи Граф је имала четири таква низа на ВТА туру, Роџер Федерер три, а сигурно је да Србин не жели да се тај низ прекине.

Ако савлада Норвежанина, Београђанин ће поново бити актуелни шампион три гренд слема на три различите подлоге, пошто је освојио и Вимблдон и Аустралијан опен, док му на Ју-Ес опену прошле године није било дозвољено да учествује јер није био вакцинисан.

Још један низ који Новак жели да продужи је чињеница да је у последњих 17 гренд слем финала у којима је играо - уписао невероватних 14 победа.

Сада "само" остаје да Ђоковић доврши посао и упише и пету победу у петом сусрету против Каспера Руда. Улог је и последњи велики рекорд који би могао да остане искључиво у власништву Србина. Па нека остатак света онда буде креативан у смишљању разлога зашто Новак Ђоковић "није" најбољи у историји.