У животу бранио на два меча Лиге шампиона, а два пута је постао првак Европе

Необичан пут у каријери Скота Карсона водио га је до највећих трофеја и то на једном истом стадиону

Манчестер сити је савладао Интер 1:0 у финалу Лиге шампиона и тако по први пут у историји постао првак Европе. До тог трофеја стигао је и њихов резервни голман, Скот Карсон.

Овај 37-годишњи Енглез успео је да по други пут у каријери освојио медаљу намењену освајачу Лиге шампиона иако је у читавом животу само у два сусрета бранио на утакмицама тог такмичења.

Карсон је то успео пошто је Лигу шампиона освојио равно 18 година након првог пута, када је био играч Ливерпула. И тада је трофеј подизао на стадиону "Ататурк" у Истанбулу, после невероватне победе Ливерпула над Миланом.

Но, тада је Карсон био резерва Јиржију Дудеку, а сада Едерсону и Стефану Ортеги. Колико се ретко дешавало да Карсон свих ових година уопште буде међу стативама у Лиги шампиона говори чињеница да има само два наступа у том такмичењу.

Први пут је био голман у овом такмичењу у пролеће 2005. године, када је бранио у четвртфиналној победи Ливерпула против Јувентуса (2:1). Чак 17 година касније, односно у пролеће 2022. године, заменио је Едерсона у последњих 17 минута утакмице против Спортинга (0:0) у осмини финала прошле сезоне (Сити је први меч добио 5:0).

Карсон је током каријере бранио и за Лидс, Шефилд јунајтед, Чарлтон, Астон Вилу, Вест Бром, турску Бурсу, Виган и Дерби Каунти, а скупио јеи четири наступа за репрезентацију Енглеске.