Спорт

Ђоковић послао важну поруку младима: Верујте у себе и преузмите ствари у своје руке

Након што је исписао историју и освојио 23. гренд слем трофеј у каријери, Новак Ђоковић послао је веома важну поруку младима
Ђоковић послао важну поруку младима: Верујте у себе и преузмите ствари у своје рукеGetty © Clive Mason

Ђоковић је у три сета победио Каспера Руда у финалу Ролан Гароса, чиме је дошао до 23. гренд слем титуле у каријери.

"Хвала свима још једном. Атмосфера је била посебна, а овај тренутак у мојој каријери је баш посебан, један од највећих тренутака, баш због ове 23. титуле. Можда је коинциденција да сам баш у Паризу освојио ову 23. титулу, овај турнир је увек био најтежи за мене и зато ми ово све много значи и зато сам много емотиван. Много се тога дешавало и ван терена и на терену", започео је говор најстарији освајач Ролан Гароса у историји, са пуних 36 година.

Обратио се затим ривалу кога је данас победио пети пут у низу, без изгубљеног сета.

"Хвала ти Каспере на свему. Заиста те ценим, не само зато што си поред мене, већ зато што си посебна особа, једна од најбољих међу играчима, тренерима и целим тениским светом. Морао сам ово прво да кажем. Данас је ретко да је неко фин и да има праве људске вредности, а твој тим и ти то дефинитивно имате, и хвала вам за све. Жао ми је због резултата данас, али ти си сјајан играч. Одиграо си неколико добрих финала гренд слемова и то је само доказ да си велики тенисер. Желим ти да побеђујеш сваког у финалима, осим мене", рекао је Новак и насмејао публику, али и Руда.

Српски тенисер се, потом, захвалио свом тиму, подсећајући на тешке моменте кроз које су заједно прошли.

"Знате кроз шта смо прошли - све муке, недаће, знамо колико могу да будем незгодан. Хвала вам на стрпљењу, што сте моја подршка и што верујете у мене", рекао је Ђоковић

Ђоковић осећа да је благословен због свега што је постигао, а послао је и важну поруку младима.

"Сваки тенисер је срећан када освоји гренд слем титулу, а ја сам освојио 23 највећа трофеја. Желео бих да се обратим свим младим особа и мојој деци. Имао сам само седам година кад сам сањао да освајам Вимблдон и видите ме сада. Желео бих само свакој младој особи да кажем да мора да верује у себе, да ради на својим сновима и успеће. Живите у садашњости, заборавите шта је било у прошлости, не брините шта ће бити у будућности... Верујте у себе и преузмите ствар у своје руке."

Новак ће се, од наредног понедељка, поново наћи на првом месту АТП листе.

Новак ће до краја сезоне имати прилику да увећа број гренд слем титула, пошто за мање од месец дана почиње Вимблдон, а затим ће учествовати и на Ју-Ес опену, који почиње 28. августа.

image