Спорт

Спектакуларна насловница познатог листа - Новака су лансирали на Месец

Невероватан подвиг Новака Ђоковића заслужио је и насловну страну за анале
Спектакуларна насловница познатог листа - Новака су лансирали на МесецGetty © Clive Mason / Staff

Новак Ђоковић је освојио 23. гренд слем у каријери и поставио рекорд у мушком тенису. А да је најбољи тенисер света право чудо, јасно је и Французима.

Тако је тамошњи "Л'Екип" објавио спектакуларну насловну страну којом су обележили Ђоковићев улазак у историју и то подсетивши на роман Жила Верна из 1865. године.

"De La Terre, A La Lunne" пише на насловној страни реномираног француског листа овог понедељка, а између два блока текста налази се Новак Ђоковић који лежи на париској шљаци након освајања свог трећег Ролан Гароса.

Те речи су референца на наслов романа Жила Верна "Путовање са Земље на Месец". Ради се о роману легендарног писца фантастике у ком чланови балтиморског клуба љубитеља оружја покушавају да направе топ помоћу којег би послали три човека у свемир.

И док су прорачуни Жила Верна пре више од 150 година о потребној сили да се човек лансира у свемир били поприлично тачни, тај роман одлична је метафора за оно што је Новак Ђоковић постигао на тениском терену.

Поново се париска шљака испоставила као пресудна - први освојени Ролан Гарос му је донео комплетирани каријерни гренд слем, други га је учинио првим играчем који је сваки слем освајао бар два пута, а сада је стигао и до нестварног 23. гренд слем трофеја који га је, речима "Л'Екипа", лансирао на Месец.

image