"Када је дошао, описивали су га као буцмастог тинејџера..."

Када је још давне 2015. године стигао у НБА лигу, нико озбиљно није схватио једног младог момка из Сомбора

Још када је на драфту изабран као 41. пик од Денвер нагетса, па током тог истог тог драфта пуштена реклама за такосе приликом изговарања његовог имена, чинило се да ће бити један у мору кошаркаша који је стигао до најјаче лиге света и у њој се изгубио.

Данас, пуних осам година, тај човек је најбољи кошаркаш на свету, са првим шампионским прстеном у историји франшизе из Колорада, МВП трофејом из финалне серије и два признања за најкорисније играча регуларног дела сезоне.

Његово име је Никола Јокић, долази из Србије, а једино је управа Денвера, на челу са власником Стеном Кронкеом, веровала да је кадар за велике ствари.

"Гледао сам га како долази рано на тренинге, ради напорно...", почео је Кронке.

"Описивали су га као буцмастог тинејџера када је дошао, али су потценили његову одлучност. Његова радна етика је фантастична, он је невероватан играч. Срећни смо што га имамо овде."

Тренер Мајк Мелоун је, гледајући "џокерову" статистику у плеј-офу, истакао да не постоји бољи играч на свету.

"Никола Јокић је сјајна особа, сјајан супруг, отац, син и брат. На кошаркашко терену изнова и изнова потрђује да је најбољи играч у НБА лиги. Први је у свему, најбољи кошаркаш на свету. Он је наш МВП, волимо га и захвални смо што носи дрес Нагетса."

Мелоун је на конференцији за медије причао и о томе да овај тим Денвера жели да настави са побеђивањем.

"Запамтио сам давно шта је једном Пет Рајли рекао. Причао је о еволуцији у овој игри. Како од никога, постајете неко, па онда постаје победник, па кандидата, па шампион, а последње после шампиона што можете да будете, јесте да направите династију", почео је Мелоун и у даху наставио:

"Ми желимо да будемо династија. Урадили смо нешто што нико није у историји ове франшизе. Међутим, имамо сјајну групу талентованих момака и нећемо овде да се зауставимо."