Владавина Јокића и Ђоковића: "Добар тренутак да будеш Србин"

У року од само два дана, најбољи српски спортисти потврдили су сурову доминацију у два од три највећа спорта

Прво Новак Ђоковић, а онда и Никола Јокић, потврдили су да су тренутно без премца у тенису, односно кошарци – први је освојио Ролан Гарос и 23. гренд слем титулу, а други је донео Денверу први НБА прстен у историји.

Јокић се веома расположен појавио пред новинарима, рекао да не жели победничку параду, већ само да оде кући, али то није било све од занимљивих момената.

На крају разговара са медијима, новинар је питао Јокића да ли је ово највећа ера српских спортиста, с обзиром на то какве су успехе забележили Ђоковића и он.

"Мора бити", одговорио је момак из Сомбора.

Никола је потом узео телефон да честита Новаку и види да ли му је овај послао поруку, након чега је уследила урнебесна сцена јер је видео колико је порука и честитки добио.

Јокић је потом наставио у даху да прича:

"Спорт је нешто што је Србију увек гурало напред. Чак и пре 20-30 година. Имамо Ђоковића који је за нас најбољи свих времена. Сада имамо и НБА шампиона. Добар је тренутак да будеш Србин", закључио је најбољи српски кошаркаш.

Он је проглашен за најкориснијег играча финалне серије (МВП), а постао је први играч у историји који је у једном плеј-офу имао највише поена, скокова и асистенција.