Тони Надал једва честитао Ђоковићу - причао само о ривалу, па признао: Дивим се Новаку

Стриц Рафаела Надала је у колумни за шпански "Ел Паис" више причао о пораженом Касперу Руду, док је тек на крају искористио прилику да честита историјску победу Новаку Ђоковићу

Тренер канадског тенисера Феликса Ожеа-Алијасима и стриц Рафаела Надала, Тони Надал честитао је Новаку Ђоковићу освајање титуле на Ролан Гаросу.

Ђоковић је у недељу тријумфовао на Ролан Гаросу, пошто је у финалу победио Норвежанина Каспера Руда 7:6 (7:1), 6:3, 7:5. Српски тенисер је победом у Паризу стигао до 23. гренд слем трофеја у каријери и апсолутног рекорда у мушкој конкуренцији.

Тони Надал, који је и бивши тренер свог братанца Рафаела, објавио је на свом Инстаграм налогу колумну за шпански "Ел Паис".

"Када је почео Ролан Гарос, написао сам да је Руд један од кандидата за финале и да ће се борити за титулу. Рачунајући и ово недељно финале, то му је треће гренд слем финале у последњих годину дана. Нешто што је успело само неколико тенисера. Када буде успео да га освоји, са великим задовољством ћу славити то што је један тенисер који комбинује леп тенис и фер-плеј досегао врх у нашем спорту", написао је Тони Надал.

Он је потом анализирао овогодишње финале Ролан Гароса.

"Руд је почео да губи конце и греши у игри, бежао је од одличне иницијалне идеје коју је имао. Руд је тај који је меч почео боље. Узео је брејк Ђоковићу великим интензитетом игре. Али посустао је и направио скупе грешке у кључним моментима. Каспер је платио цех својих грешака. Једина опција била му је да одржава физички и ментални интензитет све време меча. Ипак, није био у стању то да уради", навео је шпански тренер.

Тони Надал је на крају честитао Ђоковићу на освајање 23. гренд слем трофеја у каријери.

"Што се тиче Ђоковића, још једном уз велико дивљење, остаје ми да му само честитам и пожелим да ужива у овом невероватном достигнућу са породицом и члановима тима", закључио је Тони Надал.