Спорт

Сви славе Николу Јокића - од Сомбора "до Владивостока", ово је његов свет

Када је Денвер стигао и до четврте победе у великом НБА финалу, славље је могло да почне. А у многоме је у центру пажње био Никола Јокић, најкориснији играч финалне серије
Сви славе Николу Јокића - од Сомбора "до Владивостока", ово је његов свет© Twitter / screenshot / @NBA

Денвер Нагетси су нови НБА шампиони након велике победе против Мајамија у ноћи између понедељка и уторка, којом су стигли до последњег, 16. тријумфа у 20. мечу овосезонског плеј-офа. Тим из Колорада је освојио прву титулу у историји и то највише захваљујући једном Србину.

Никола Јокић је постао први играч у историји НБА кошарке који је плеј-оф завршио као најбољи и поентер, и скакач и асистент, а његов невероватни успех обележен је широм света - утисак је, рекло би се, од Сомбора до Владивостока.

У Јокићевом родном месту организовано је посебно заједничко гледање пете утакмице финала, а да Нагетси су се потрудили да славље у Сомбору може да почне дубоко у ноћ по средњеевропском времену.

Када је на семафору истекло време, а Нагетси и званично стигли до четврте победе над Хитом, у Денверу је могло да почне славље на улицама.

За то време, у дворани су Немања и Страхиња Јокић, старија браћа Николе Јокића, искористила су прилику да се прикључе слављу и да сами подигну тренера Денвера Мајка Мелоуна и бацају га у вис, као што традиција налаже.

image