Американци пишу да Јокићу није у плану да игра за Србију на Мундобаскету

Најбољи српски кошаркаш, уједно и тренутно највећа звезда НБА лиге, привлачи велику пажњу после освајања шампионског прстена, па се тако већ увелико говори о његовим даљим плановима

Никола Јокић покорио је најјачу лигу на свету и одвео Денвер нагетсе до прве титуле у историји.

Јокић је неколико фантастичних сезона крунисао нестварним играма у плеј-офу, због чега је награђен и признањем за најкориснијег играча (МВП) финалне серије против Мајамија.

Нагетси су савладали Мајами 4-1 у победама, освојили први шампионски прстен, али се сада поставља ново питање – какви су Николини даљи планови?

Новинар "Атлетика" Џо Вордон, у тексту посвећеном предстојећем Светском првенству које се одржава у Јапану, Индонезији и Филипинима, наводи да Јокић можда неће наступати за репрезентацију Србије.

Поуздани лист који предњачи у анализама, али врло често и у ексклузивним сазнањима, добио је потврду од извора да Јокић наводно има породично славље између 25. августа и 10. септембра, тачно када се и игра Мундобаскет.

У тексту се наглашава да му играње за репрезентацију тренутно није приоритет, већ да размишља о неким другим стварима после освајања титуле.

Додаје се да његов статус играња није јасан, уз додатак да су током финалне серије новинари питали звезду Денвера да ли ће играти на Мундобаскету, али је он одбио да одговори.

Момак из Сомбора је 2016. године са Србијом освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, а био је и део тима који је 2019. разочарао на Светском првенству и заузео пето место после пораза у четвртфиналу од Аргентине.

Селектор Светислав Пешић је раније рекао да је Јокић на списку играча које би волео да види на шампионату.

"Атлетик" истиче и да Џамал Мареј и Бем Адебајо, који су такође играли финале, неће играти за своје репрезентације Канаде, односно САД.

Такође, према наводима из текста, Лука Дончић ће предводити Словенију, а Јанис Адетокумбо Грчку.

Светско првенство у кошарци на програму је од 25. августа до 10. септембра, а "орлови" ће у групи Б играти против Кине, Порторика и Јужног Судана.