Спорт

ФСС добија новог председника, Звезда једина против избора Бјековића

Изборна скупштина Фудбалског савеза Србије (ФСС), на којој би требало да буде изабран нови председник, биће одржана од 14 сати у Старој Пазови.

Једини кандидат за новог првог човека ФСС је актуелни потпредседник Ненад Бјековић и извесно је да ће после „дугих процедура“ бити изабран за наследника Славише Кокезе, који је поднео оставку пре више од годину и по дана.

Против Бјековићевог избора је Црвена звезда, а навијачи црвено-белих најавили су протесте уколико легенда Партизана постане први човек Савеза.

„Уколико Бјековић буде изабран за председника Фудбалског савеза, ми ћемо од 6. новембра и утакмице против Младости из Лучана да кренемо у протесте. За почетак једном великом протестном шетњом, за коју ће сви бити обавештени на време када и где ће бити“, наводи се у саопштењу навијача Црвене звезде.

„Након тога, идемо даље у борбу до краја и док не видимо леђа злотвору српског фудбала Ненаду Бјековићу! Нећемо новог Толета.“

И генереални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је да челници Фудбалског савеза Србије покушавају да злоупотребе репрезентацију како би реализовали изборе и промовисали Бјековића у председника.

„Човек који никада није крио анимозитет према Звезди не може да буде председник ФСС. Могу на таласу успеха репрезентације да поставе и ’бабу Курану’ ако хоће, али да ли је то добро за српски фудбал? Да ли је то нормално или је инат. Бјековић је један од три човека које Црвена звезда никада не може да прихвати. Поред њега, то су Толе Караџић и Жарко Зечевић. Они су добри за Партизан, нису за српски фудбал и Звезду“, истакао је Терзић.

Он је додао да се црвено-бели следеће четири године неће смирити у случају да Ненаду Бјековићу буде поверен мандат председника.

„За план и програм Ненада Бјековића и његов Извршни одбор или за репрезентацију која игра за 15 дана. То су побркани лончићи и злоупотребљена је репрезентација. То Црвеној звездеи смета. Не зна се шта обећавају и нуде. Како мисле да решавају нагомилане проблеме српског фудбала? ФСС не постоји, сви су се сакрили иза успеха репрезентације, а резултати данас могу бити овакви, сутра онакви“, истакао је између осталог Терзић.

image