Спорт

Маљковић: Србија је научила лекцију, али неће нам сад бити лакше

Европске шампионке су добро кренуле у одбрану трофеја на првенству које се игра у Словенији и Израелу

Кошаркашице Србије успешно су започеле одбрану титуле првака Европе, пошто су на старту првенства Старог континента савладале Турску 71:63.

У мечу у Љубљани, Српкиње су још једном потврдиле квалитет, а селекторка Марина Маљковић истакла је после меча да је задовољна партијом својих играчица.

"Доста важна победа и оно што ме радује је да смо хтели да покажемо да је лекција научена што се тиче првих утакмица и тих шокова. Свих 11 играчица су показале шта могу када раде заједно и ако једна само не игра како терба ми смо лоши и то је било одлучујуће данас", рекла је Маљковић.

Наредни противник је селекција Словачке, против које Србија игра у петак од 20.45 часова.

"Словачка је висока екипа са доста добрих шутера и променама одбране па очекујемо доста зоне и пресинга преко целог терена. Да су лоше изгубиле би 30 разлике од Мађарске, а то је била егал утакмица. Свака ће утакмица бити тешка и само ако имамо овај приступ посебно сада када нас је 11", додала је Маљковић.

Она истиче да није тачно да ће после победе над Турском сада Србији све бити лакше.

"Ништа није лакше. Зашто? Ево, победа јесте важна јер се чини да нисмо научили лекцију и после Светског првенства нам је то и било најтеже да опет губимо прву утакмицу где је екипа нешто боља од тебе овако слична ситуација. јесте битна победа са те стране, а нама ништа не може да буде лакше јер ако не запнемо сви ни на једној утакмици неће бити добро", поручила је Марина Маљковић.

image