Спорт

Федерер коначно честитао Ђоковићу: Невероватно, делује да Новак неће овде стати

Легендарни Швајцарац је напокон искористио прилику да честита свом великом ривалу који га је у последњих годину дана надмашио по броју гренд слем трофеја
Федерер коначно честитао Ђоковићу: Невероватно, делује да Новак неће овде статиGetty © Mark Thompson / Staff

Новак Ђоковић је у недељу освојио рекордни 23. гренд слем у каријери, тријумфом на Ролан Гаросу. Убрзо након тога, његов велики ривал Рафаел Надал му је честитао на успеху, али су сви примећивали недостатак поруке Роџера Федерера.

Ипак, четири дана касније, "гласно ћутање" Швајцарца је прекинуто, пошто је на једном догађају Федерер искористио прилику да честита Ђоковићу.

Федерер је у разговорима са новинарима у Лондону на отварању нових тениских терена решио да похвали успех Србина.

"Ово што је Новак урадио је невероватно. Искрено, то је сјајно за тенис када се пише историја овог спорта. Виђали смо то са Сереном, Рафом, са мном и сада са Новаком. Сјајно је време бити у тенису, и као навијач, али и као играч", рекао је Федерер.

Занимљиво је да су до сада сви чланови "велике тројке" успели да у неком тренутку поставе апсолутни рекорд.

"Сећам се да када сам дошао на Тур, да је Пит Сампрас дошао до 14. слема. Помислили смо 'ово ће остати заувек'. Затим сам дошао до 15, па онда стао на 17. Па смо сва тројица гурали један другог до 20, не сећам се ко је први дошао до те бројке. Па је Рафа дошао до 22, а сада Новак до 23 и делује да ће наставити и даље, што је сјајно. А заборављамо, он није више тако млад. Желим му све најбоље", рекао је Роџер Федерер.

image