Богдановић: Историја ће показати тежину Јокићевог успеха

Тек ће се кроз историју доказати колико је тешко то што је Никола Јокић урадио, рекао је за Танјуг кошаркашки репрезентативац Србије Богдан Богдановић

Српски репрезентативац је, у сарадњи са "Адидасом" отворио седми по реду "Камп Богдана Богдановића".

"Пре свега желим да им се захвалим на сарадњи. Ово је од великог значаја, пре свега за децу а тако и за мене, лепо је бити у овој улози. Сећам се дана када сам и ја био мали и колико је лепо било видети било ког професионалног играча. Желим да им посветим мало пажње и времена и да се забавимо", закључио је Богдановић.

Он је говорио и о успеху саиграча из репрезентације - Николе Јокића, који је Денверу донео прву шампионску титулу у историји франшизе, а у финалној серији је проглашен за најбољег играча.

"Као и сви у Србији, био сам његов навијач и драго ми је да видим тај пут који је он направио. То је заиста феноменално. То је нешто што бих ја волео да урадим једном у животу са тим једним тимом. Тек ће се кроз историју доказати колико је тешко то што је он урадио."

Његова Атланта је прошле сезоне имала много успона и падова, баш као и, по сопственом признању, његова игра.

"На крају сам задовољан што сам после Ол-стара био здрав и што сам могао да одиграм сваку утакмицу."

Богдановић је последњи пут за репрезентацију играо 2019. године на Светском првенству у Кини, када је наш национални тим, тада предвођен са клупе Александром Ђорђевићем, завршио као пети.

Овог лета, биће одржан Мундобаскет у Јапану, Индонезији и на Филипинима, а "орлови" ће наступати у Манили.

"Прво очекујем да се окупимо сви, да будемо здрави и да будемо ментално спремни, да имамо свежину. То је нешто што је најважније за нас, а остало ће доћи. Све су то вредни момци."

У току је финална серија АБА лиге између Црвене звезде и Партизана, у којој црно-бели имају предност од 2:1 у серији.

"Волео бих да заврше то што пре. Навијам за Партизан. То је једино што могу да кажем", закључио је кошаркаш Атланте.