Спорт

Голубовић о животу у Русији: У Москви можете да купите свашта, али ја не трошим велики новац

Дефанзивац Химкија Петар Голубовић рекао је да откако живи у Русији месечно троши мање од 300 хиљада рубаља, што значи мање од 3.000 евра
Голубовић о животу у Русији: У Москви можете да купите свашта, али ја не трошим велики новац© fckhimki.com

Некадашњи фудбалер ОФК Београда у Химки је стигао у фебруару ове године, а тамошње новинаре је занимало како се привикао на живот у Русији и колико новца троши месечно.

"Колико ћете да трошите све зависи искључиво од вашег начина живота. Ако купујете свашта, стално једете у ресторанима, можете потрошити много новца. Али ако живите нормалним животом, толико се не троши. Нисам рачунао колико трошим, искрено, али мислим мање од 300 хиљада рубаља месечно. Шта ја купујем? Воду и храну у продавници, плаћам кирију за стан, рачун за струју... И изгледа да је то све. Не треба ми ништа друго", рекао је Голубовић.

Москва као велика метропола пружа разне могућности за куповину и трошење новца, али српски фудбалер сматра да се и у њој може лепо живети са мањим новцем, ако знате шта вам је приоритет.

"Није било случаја да сам отишао и потрошио огроман новац на нешто. Куповина захтева доста слободног времена и живаца. Морате потрошити барем 45 минута само да дођете до центра Москве, плус још да лутате тамо по радњама... Обично идемо у тржни центар Метрополис, где можете да једете и прошетате, што најчешће и радим. Већ имам све што ми је потребно, немам на шта да трошим новац", закључио је Голубовић.

image