Спорт

Жели да наплати раскид сарадње: Пике тужи ИТФ

Инвестициона компанија Kосмос тражи 45,7 милиона евра одштете од Међународне тениске федерације (ИТФ) због кршења споразума о организацији Дејвис купа, истакао је председник Ђерар Пике
Жели да наплати раскид сарадње: Пике тужи ИТФGetty © Alex Caparros / Stringer

"После раскида уговора од стране ИТФ-а, сада постоји спор између две стране у којем тражимо 45,7 милиона еура“ рекао је бивши фудбалер Барселоне у разговору за Марку и додао: "Не можемо открити више детаља због ограничене приватности".

Kосмос је 2018. склопио 25-годишњи уговор с ИТФ-ом за домаћинство Дејвис купа, али је у јануару ове године ИТФ одлучио да врати контролу над такмичењем раскинувши уговор са Пикеовом фирмом.

Kосмос је поднео тужбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) због „неоправданог кршења уговора“, а извор упознат са овим случајем наводи како две стране нису успеле да пронађу финансијски споразум.

"Верујемо да је оно што смо направили са Дејвис купом запањујуће успешан резултат. Стигли смо када је такмичење било на најнижем нивоу. За годину дана смо четири пута повећали приходе. Са три смо дошли на 15 спонзора наставио је и додао да нико није могао да предвиди утицај КОВИД-а:

"Фиксна цена коју смо плаћали није била тржишна. Kорону је било немогуће предвидети, 2020. није било Дејвис купа, а део 2021. играо се иза затворених врата".

Улазак Kосмоса довео је до преобликовања Дејвис купа од 2019. Мечеви код куће и у гостима су избачени, а уведен је формат турнира са 18 најбољих екипа света на крају сезоне на једном месту у једној недељи.

image