Звезда остаје без пола тима – Добрић и Вилдоза одлазе, "Пефи" у пензији

Дан после неуспеха у финалу регионалног такмичења почело је осипање екипе која је прављена да буде шампионска

Црвена звезда изгледаће много другачије на почетку следеће сезоне јер ће отићи многи важни играчи.

Најбољи кошаркаш црвено-белих Огњен Добрић прећи ће у Виртус из Болоње, Лука Вилдоза ће у Панатинаикос, док је легендарни "Пефи" окачио патике о клин.

Некадашњи српски репрезентативац Стефан Марковић одлучио је да заврши играчку каријеру, објавили су "црвено-бели" на званичном сајту.

"Као клуб смо поносни што је Стефан део своје играчке каријере провео и завршио у нашем клубу коме је дао много", пише у саопштењу.

"За две сезоне одиграо је 116 утакмица и освојио пет трофеја са КК Црвена звезда (АБА лигу, две титуле првака Србије и два КРК), али је током свог боравка још једном потврдио да је један од највећих професионалаца који су носили црвено-бели дрес, радника, ратника, омиљених саиграча на терену и свлачионици, и на првом месту добар човек и велики шампион."

Професионалну каријеру Марковић почео је у Атласу, и наставио је у  Хемофарму, Бенетону, Валенсији, Банвиту, Уникаху, Зениту из Санкт Петербурга, Химкију, Виртусу из Болоње и Црвеној звезди.

Искусни плејмејкер је са репрезентацијом Србије био други на Олимпијским играма 2016. године, Светском првенству 2014. године и првенству Европе 2009. године, а са селекцијом до 19 година има златну медаљу са Светског шампионата 2007. године у Новом Саду.

Клуб ће готово извесно напустити и Факундо Кампацо.