Спорт

"Саудијци желе да преузму фудбал!"

Праву помаму на фудбалском тржишту направили су челници у Саудијској Арабији који су кренули да купују све што им падне под руку
"Саудијци желе да преузму фудбал!"Getty © Justin Setterfield

Кренуло је сензационалним одласком Кристијана Роналда у Ел Наср на почетку сезоне, а онда, водећи људи тамошњег фудбала, као да су чекали нову паузу како би кренули у шопинг и не планирају да стану.

Пут Саудијске Арабије прво је кренуо Карим Бензема, а за њим и Нголо Канте, Рубен Невеш, Хаким Зијеш, Едуар Менди, Калиду Кулибали...

Меси је одбио арапски новац, иако му је Саудијска Арабија један од главних спонзора, али се спекулише да би тамо могао да заврши и Серхио Рамос, па чак и Нејмар. Наравно, реч је о уговорима који вреде девет и више цифара.

Последња у низу гласина које је објавила "Марка" јесте и да је Бернардо Силва, један од главних шрафова Гвардиолине машинерије у Манчестер ситију, на прагу преласка у Ел Хилал.

Оваква ситуација разбеснела је легендарног Џејмија Карагера, некадашњег дефанзивца Ливерпула, који сада ради као коментатор.

"Бернардо Силва је у најбољим играчким годинама, а у последњих пет година био је један од најбољих играча у Европи. Нисам био забринут када су у саудијску лигу почели да одлазе играчи у тридесетим годинама или играчи који су испод тог елитног нивоа (Невеш), али ако се ово догоди, то ће бити моменат када се све мења", објавио је Карагер на друштвеним мрежама.

Он је критиковао Саудијце који покушавају да доведу све што им падне на памет.

"Саудијци су преузели голф, велике боксерске догађаје и сада желе да преузму фудбал!! Ово мора да се заустави“, написао је Карагер на Твитеру и у својој објави означио Премијер лигу и УЕФА.

Председник Европске фудбалске уније Александер Чеферин недавно је изјавио да Саудијска Арабија прави исту грешку као Кина пре неколико година.

image