Руски министар спорта: Спортисти, без панике – остајемо уједињени под вођством председника Путина

Чланови приватне војне организација "Вагнер" окренули су леђа Русији и под вођством Јевгенија Пригожина започели оружану побуну која је окончана у суботу увече

Олег Матицин, руски министар спорта, обратио се спортској јавности поводом новонастале ситуације у земљи.

Чланови приватне војне организација "Вагнер" окренули су леђа Русији и под вођством Јевгенија Пригожина започели оружану побуну.

На територији града Москве и Московске области уведен је режим противтерористичке операције, саопштио је током јутра Национални антитерористички комитет.

У међувремену, "вагнеровци" су почели да распоређују своје трупе у Ростову на Дону, где су отказани сви јавни догађаји.

"Драги спортисти, тренери, челници владајућих тела у области спорта и спортских организација. Апелујемо на све да остану мирни, да не паниче и фокусирају се само на званичне изворе информација. Будите опрезни и не падајте на провокације", написао је Матицин на Телеграму.

Додао је да руководиоци институција, спортских објеката и база за обуку треба да буду у сталном контакту, да све процесе држе под оперативном контролом, да уведу појачан режим контроле приступа и да обезбеде безбедност свих на територији.

"Бићемо уједињени под руководством председника Русије Владимира Путина и поступаћемо у складу са званичним одлукама државе", додаје се у апелу.

У међувремену, објављено је да су председник Белорусије Александар Лукашенко и Пригожин постигли договор и да ће "вагнеровци" зауставити своје кретање по територији Русије.

Лукашенко је потом изјавио да је побуна окончана и да се "вагнеровци" враћају на положаје.