Спорт

Звезда представила Олањинку: Надам се да ће ми и овде певати навијачи

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је на Златибору, где се налази на припремама, Питера Олањинку као своје ново појачање. Офанзивац је предуговор потписао још зимус, а сада када му је истекао уговор са Славијом из Прага у београдски клуб је стигао као слободан играч без обештећења
Звезда представила Олањинку: Надам се да ће ми и овде певати навијачи© FK Crvena zvezda

Реч је о играчу који може да игра на више позиција у офанзиви, а уговор је потписан на три године са могућношћу на још годину дана продужетка.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела рекао је да је Олањинка испунио све услове које су тражили од играча.

"Задовољство ми је да представим још једно појачање Црвене звезде, мада је овај трансфер још зимус завршен. Он је био најбољи играч Славије претходних сезона, прошле сезоне је постигао четири гола у Лиги конференција. Поседује све карактеристике које смо тражили од играча. Брз је, физички супериоран, такође зна да постиже голове и асистира", рекао је Мркела.

Олањинка је на својој промоцији рекао да је већ имао додир са клубом:

"Већ сам имао прилику да посетим стадион и одушевљен сам свиме што сам видео. Такође, успео сам да упознам запослене и поједине навијаче на путу до овде и могу да кажем да су утисци одлични. Сви су били јако љубазни према мени, свуда сам наишао на одличан пријем", почео је Олањинка.

Нигеријац је рекао да је погледао пар утакмица црвено-белих.

"Одгледао сам пар утакмица и приметио пар одличних играча".

Офанзивац је истакао да ниједног свог саиграча не жели да доживљава као ривала на терену.

"Ни Катајиа нити било ког другог играча не посматрам као конкуренцију. Овде сам да пружим свој максимум и желим да играм. Такође, мислим да нас двојица нећемо играти на истој позицији, да ћу ја играти офанзивније од њега, тако да никако не можемо да будемо љути супарници".

Олањинка је саиграч у репрезентацији Нигерије са некадашњим фудбалером Партизана Умаром Садиком, али нису имали прилике да разговарају о његовом доласку у Србију, нити о вечитом дербију.

"Не, нисам се чуо са Садиком, с обзиром да је он одсутан због повреде, тако да нисам желео да га ометам у опоравку".

На питање новинара да ли очекује у Звезди да му навијачи певају као што су то чинили у Прагу, кроз осмех је кратко одговорио:

"Искрено се надам да ће тако бити", закључио је Олањинка.

image