Пропао посао селектора и Партизана – Ђерона неће бити тренер црно-белих

Дошло је до великог преокрета у преговорима за које се мислило да су скоро готови, па је комплетан посао пропао

Шпански стручњак Тони Ђерона, који је селектор рукометне репрезентације Србије, неће постати тренер Партизана, сазнаје специјализовани портал "Балкан хендбол".

Ђерона је требало да преузме црно-беле, медији су писали да је договор скоро постигнут, али је дошло до великог преокрета и читав посао је пропао.

Како наводи споменути портал, у једном тренутку је пренета информација о уговору на три сезоне када преговори нису ни били у току, што нас доводи до закључка да Ђерона није ни био толико близу Партизана колико се стекао утисак.

Томе је допринела и изјава председник Рукометног клуба Партизан Жељка Перкунића.

"Постоје велике шансе да Тони Ђерона постане тренер Партизана, али морам да кажем да још није потписао. Преговори су још у току", рекао је Перкунић.

"Оно што је нама најважније њему се свиђа наш план да у првом реду развијамо играче, да окосницу чине млади домаћи играчи, који ће бити садашњост и будућност репрезентације. То је оно са чим се и он слаже и то нам даје за право да верујемо да ћемо успешно завршити преговоре и да ћемо ускоро моћи да кажемо да је Ђерона тренер Партизана."

Ђерона има још годину и по дана уговор са Рукометним савезом Србије и фокусиран је на наступ на Европском првенству, односно на борбу за олимпијске квалификације.

Без клуба је од априла када је напустио француски Шартр.