Спорт

Партизан добио важно појачање, Пантић на терену после девет месеци

Офанзивни везиста Данило Пантић је после дугог одсуства услед повреде колена поново спреман да помогне црно-белима.

Фудбалери Партизана савладали су Раднички из Ниша 4:0 у мечу 17. кола Суперлиге Србије, а осим три важна бода, екипа Гордана Петрића добила је и важно појачање у виду Данила Пантића. Офанзивни везиста је протеклог викенда одиграо први такмичарски меч за црно-беле у 2022. години, пошто је одсуствовао због тешке повреде укрштених лигамената.

Пантић је у јануару на зимским припремама зарадио повреду која га је оставила ван строја девет месеци, а у првом наступу након 316 дана забележио је и асистенцију. Управо о свом тешком путу ове године је некадашњи фудбалер Челсија имао шта да каже.

„Операција је била 21. фебруара, повреда неких месец дана раније, тако да девет месеци уопште нисам био на терену. Осећај је био мало чудан, цео данашњи дан. Јако сам срећан што сам се вратио, што смо добили утакмицу и што сам одиграо 60 и нешто минута. Било је јако напорно, али дао сам све од себе. Надам се да ћемо наставити у овом ритму. Хтео бих да се захвалим свима који су били уз мене у овом тешку периоду“, рекао је Пантић.

Офанзивац Партизана се нашао у стартној постави против Нишлија, што га је изненадило.

„Штета што нисмо имали прилике за неку пријатељску утакмицу пре ове, ово ми је била прва, једина и генерална проба. Све је добро прошло, ништа не боли и све функционише као пре. Ја сам једва чекао да се вратим. Нисам очекивао да ћу почети утакмицу, али је шеф тако одлучио. Појединци су били скептични што треба да почнем утакмицу од старта, али је можда тако било и боље.“

Црно-беле очекује важан финиш обавеза до паузе пред почетак Светског првенства у Катару. Већ у четвртак се екипа против Словацка бори за пласман у нокаут фазу Лиге конференција, а кључни мечеви их очекују и у првенству. Због тога би опоравак Пантића могао да се покаже као битно појачање за црно-беле, нарочито након недавног кикса против Јавора (3:3).

„Морамо да наставимо даље, то се у фудбалу једноставно дешава. Немогуће је играти велики број утакмица без изгубљеног меча или ремија. Ми морамо даље. Ова утакмица много значи свима нама, и за самопоуздање и због овог периода од пет-шест дана који уопште није био лак“, рекао је Данило Пантић.

image