Мбапе о убиству тинејџера: Жао ми је моје Француске, анђео нас прерано напустио

Француски тинејџер Наел М. преминуо је од прострелних рана у грудима, након што је у њега пуцао полицајац јер није стао када му је наређено, након чега су у Паризу и околини избили протести и немири

Најбољи фудбалер "триколора" Килијан Мбапе разочаран је и тужан због ситуације у којој је један његов сународник изгубио живот пошто га је зауставила полиција.

Наел М, који је имао 17 година, преминуо је од прострелних рана у грудима, након што је у њега пуцао полицајац јер није стао када му је наређено.

Мбапе је на друштвеним мрежама осудио такав поступак полиције и изразио саучешће породици страдалог.

"Жао ми је моје Француске", написао је Мбапе на друштвеним мрежама.

"Неприхватљива ситуација. Све моје мисли су усмерене на Наелову породицу и његове ближње, овај мали анђео нас је прерано напустио."

Полицајац који је пуцао приведен је под оптужбом за убиство.

Према писању листа "Монд", полиција је првобитно навела да је тинејџер покушао да их прегази, али снимак који је објављен на интернету показује другачију причу.

Пуцњава је изазвала низ протеста у уторак увече у Нантеру, области западно од Париза где је тинејџер убијен. Запаљени су аутомобили и канте за смеће.

Нереда је било и у близини полицијске станице. Полиција је употребила сузавац да разбије демонстранте, од којих су неки стварали барикаде током целе ноћи.

Двадесет четири особе су ухапшене након нереда, саопштиле су париске власти.

Неколико инцидената регистровано је и у околним градовима.

Полиција у Француској убила је прошле године 13 људи током контроле и заустављања саобраћаја, наводи новинска агенција "Ројтерс". Смрт Наела М. је друга ове године.

Пре две седмице, полиција је усмртила 19-годишњег возача у граду Ангулему на западу Француске, након што је наводно ударио полицајца у ноге током заустављања.