Спорт

Гвидети: Скоро све је у нашим рукама, морамо да победимо у следећа два меча

Србија је тренутно на десетој позицији на табели са по пет победа и пораза и следи јој борба за пласман међу најбољих осам
Гвидети: Скоро све је у нашим рукама, морамо да победимо у следећа два мечаGetty © Toru Hanai / Stringer

Селектор одбојкашица Србије Ђовани Гвидети изјавио је након меча са Немачком, да његов тим мора да и у мечевима са Доминиканском Републиком и Бугарском дође до победа.

Одбојкашице Србије победиле су селекцију Немачке са 3:1 (25:17, 23:25, 25:16 и 30:28) у другом мечу треће седмице Лиге нација.

"Лако смо добили први сет и након тога превише опуштено ушли у други сет. Дали смо им прилику да искористе наше грешке. У наредним сетовима успели смо да издржимо њихове промене у саставу", почео је Гвидети.

"Тијана Бошковић и Ана Узелац су у преломним моментима донеле екипи битне поене. Очекују нас мечеви са Доминиканом и Бугарском. Доминиканска република може да одигра или јако добро или јако лоше. Могу да буду јако опасни, ми морамо да победимо у оба меча. Скоро све је у нашим рукама."

Коректорка Србије Тијана Бошковић додаје да је утакмица била изузетно тешка.

"Репрезентација Немачке из утакмице у утакмицу игра све боље, али ми смо хтели победу. Сада смо ближе нашем циљу, а то је финални турнир у Тексасу. Остаје нам да се одморимо и припремимо за нову утакмицу која је на програму за мање од 24 сата. Доминиканска Република увек игра исто, константне су. Знамо шта да очекујемо од њих", изјавила је Бошковићева.

Примач сервиса националне селекције Александара Узелац истакла је да су се у тиму трудили да играју на што вишем нивоу током целе утакмице.

"Мислим да смо пружиле максималан отпор и честитала бих мојим девојкама. Остаје нам борба за финални турнир и сигурна сам да ћемо успети да одемо тамо. Невероватан је осећај играти са легендама светске одбојке у тиму. Уживала сам током сваке секунде на терену", закључила је млада одбојкашица.

Финални турнир Лиге нација 2023. године у конкуренцији одбојкашица биће одигран од 12. до 16. јула у Арлингтону (Тексас) у САД.

Системом такмичења предвиђено је да се за сваку седмицу такмичења формирају по две групе са по осам селекција, као и да такмичење у оквиру једне седмице траје шест дана, од уторка до недеље.

Свака репрезентација ће одиграти по 12 утакмица током три седмице, односно четири меча за шест дана током једне седмице.

На Финалном турниру ће играти осам репрезентација, а такмичење почиње од утакмица четвртфинала.

image