Невероватна прича Микелеа из Напуља: Пиво и коњи су све што је потребно Николи Јокићу

Потпуно невероватна прича долази нам из места Ањано крај Напуља где је ових дана боравио и најбољи кошаркаш на свету

И врапци на грани знају да је Никола Јокић заљубљеник у коњички спорт и да га више воли од кошарке, да је после освајања прве НБА титуле журио у Србију да стигне на трку свог коња, као и да много више ужива у неким стварима ван терена.

Играч Денвера и МВП финалне серије, како сам каже, одрадио је посао и дошао до шампионског прстена, а онда још једном поновио да у животу има важнијих ствари од кошарке.

Лепо је прославио успех у Сомбору, после чега је отпутовао у Италију како би присуствовао још једној коњичкој трци. То је забележио момак по имену Микеле, који је успео да проведе неколико драгоцених тренутака са суперстаром Нагетса.

"Здраво момци, ја сам Микеле. Желим да вам испричам о свом сусрету са најбољим кошаркашем на свету", почео је Микеле своје обраћање на друштвеним мрежама.

"Пре неколико дана, мој пријатељ, заљубљеник у трке коња, обавестио ме је да ће Никола Јокић бити на тркалишту Ањано, у Напуљу, да прати трку Емили Пан, најмлађег коња у његовој штали. Да не бих био неприпремљен, истог дана сам отишао да купим дрес Нагетса. У једној од ретких радњи у граду које их продају, имали су само један модел из Денвера, од само једног играча: 15… Кармела Антонија."

Млади момак је отишао на тркалиште, пронашао Николу и показао му на дрес тражећи аутограм.

"Одлучно је рекао не. Рекао ми је да је напет јер ће му се коњ ускоро такмичити."

Трка није прошла како се српски репрезентативац надао, што је "мисију" учинило још тежом.

"Да га не нервирам, одлазим чекајући да се трка заврши. Проблем је у томе што то не иде баш најбоље, и када сам га видео смореног у лицу како се враћа у своју шталу, помислио сам да је време да одем. Овога пута сам далеко и са мном је још неколико људи, који сви снимају видео записе и фотографије. Покушавам поново вриштећи: 'Никола, само аутограм кунем се!', али одрично показује прстом – само је изгледао веома разочаран трком."

Микеле је малтене већ одустао...

"Одлучујем да одем, али мој пријатељ коме ћу заувек бити дужан предлаже шта ће бити најмудрија идеја тог дана. Идемо у супермаркет и купујемо два Перони пива и да се ​​вратимо на тркалиште, Јокић је увек крај свог коња. Вичем му: 'Џокеру, имам поклон за тебе!', са Перонијем у руци. Овај пут ми се смеши, подиже палац и руком ме позива да уђем."

Открио је да су разговарали десетак минута уз пиво и да му Јокић признао да његов коњ није оставио добар утисак.

"Кунем се, никада нисам видео тако изненадну промену расположења између показивања мајице из Денвера и када сам се вратио са пивом. Смешно је, знам, али било је невероватно и још не могу да верујем. Ах… На крају је потписао дрес Кармела Ентонија", написао је Микеле.