Спорт

Лапорта: Барселона ће до 2025. године да исплаћује Месију заостала дуговања

Председник Барселоне Ђоан Лапорта изјавио је да ће каталонски клуб морати да исплаћује заостала дуговања аргентинском фудбалеру Лионелу Месију до 2025. године, преноси шпанска Ла Вангвардија
Лапорта: Барселона ће до 2025. године да исплаћује Месију заостала дуговањаGetty © David Ramos / Staff

Меси је био члан Барселоне од 2000. до 2021. године, а онда је због тешке финансијске ситуације у екипи са "Ноу Kампа" одлучио да настави каријеру у Пари Сен Жермену.

Аргентинац је недавно напустио шампиона Француске, а одлучио је да потпише уговор са Интером из Мајамија иако је имао понуду да се врати у Барселону.

"Све смо решили са Ла Лигом и ослободили буџет да ми могли да потпишемо уговор са Месијем. Послали смо понуду Месију, али онда ми се јавио његов отац Хорхе и одговорио ми: 'Лео је у Паризу имао доста тешку годину, сада жели да игра под мањим притиском'. Наравно да му то не било било могуће повратком у Барселону, ја сам разумео зашто је онда отишао у Мајами", објаснио је Лапорта.

Барселона дужна Месију

Први човек каталонског клуба је открио да су остали дужни аргентинском репрезентативцу.

"Месију је претходна управа Барселоне остала дужна и мојим повратком на место председника почели смо са исплатом тих дуговања. Водимо рачуна о томе. Плаћамо дуг Месију већ две године, то ћемо да радимо све до 2025. године", рекао је Лапорта.

Играчи на цени

Барселона има мноштво понуда за своје играче, али председник клуба сматра да они треба да остану.

"Срећни смо што Ансу Фати остаје код нас. Потребно је да заслужи Ћавијево поверење, а када то успе, правиће разлику на терену. Имамо понуде и за друге играче: Kристенсена, Педрија, Гавија, Арауха, Тер Штегена, Рафињу, Балдеа. Али ми нисмо клуб који распродаје фудбалере", рекао је Лапорта.

image