Спорт

Грци тврде: Звезда фаворит за Николу Миротића, послала му "митску" понуду

Наводно, према изворима из те земље, црвено-бели су играчу Барселоне понудили уговор вредан 3.000.000 евра по сезони

"Црвена звезда води у трци за Николу Миротића, дала му је митску понуду вредну 3.000.000 евра", наводи реномирани грчки портал "СДНА"!

Овај извор истиче да је шпански крилни центар пореклом из Црне Горе прва тема прелазног рока у европској кошарци пошто Барселона нема новца да му исплати огроман уговор који је до сада имао, а сада је он повезан и са два највећа српска клуба.

Када се појавила прича да ће Барселона гледати на све начине да се реши Миротића и његовог богатог уговора, прво су се помињали Монако, а потом и Олимпија Милано и Олимпиајкос. Након тога је и Партизан био у причи, а сада "СДНА" наводи да је Црвена звезда први фаворит да га доведе у своје редове.

Грци пишу да је Звезда наводно понудила уговор од 3.000.000 евра годишње, али у читавој причи, ништа није близу реализације. Барселона хоће да превремено прекиде уговор Миротићу и не желе да му исплате најскупљи уговор у историји кошарке.

Са друге стране, ни Миротић не жели да опрости новац Барселони, пошто му он по слову уговора свакако припада. Сада две стране покушавају да нађу решење пошто тешко да би иједан клуб желео да уз велики уговор за Миротића мора да обезбеди и обештећење за Барселону.

Грци пишу да је после Звезде, Олимпијакос други фаворит да доведе Миротића. Након одласка МВП-а Саше Везенкова у НБА лигу, жељни су и они да се појачају великом звездом у лику Николе Миротића.

image