Спорт

"Зашто је тешко победити Ђоковића? Мислиш да је готово, а онда..."

Недавни финалиста Ролан Гароса Каспер Руд дао је интересантан одговор на питање о најбољем тенисеру свих времена
"Зашто је тешко победити Ђоковића? Мислиш да је готово, а онда..."Getty © Clive Brunskill / Staff

Каспер Руд је успео да се пласира у друго коло Вимблдона. После финала Ролан Гароса у ком га је савладао Новак Ђоковић, Норвежанин је решио да се одмори и посвети другим стварима уочи трећег гренд слема сезоне.

То се и видело у његовој победи у четири сета против квалификанта Лорена Локолија, а тенисер којем травната подлога није ни близу омиљена, после победе је говорио и о Новаку Ђоковићу.

Новинаре је занимало због чега је толико тешко победити Ђоковића, освајача последња четири Вимблдона и уједно и освајача два досадашња гренд слема у 2023. години.

"Уф, није у питању само једна ствар, заиста. Рекао бих да је дефанзиву у тенису подигао на неки нови ниво. Начин на који се креће и како удара те ударце из контре. Много је тешко доћи до винера против њега, баш због тог кретања и онда помислиш да је готов поен, а он стигне да врати лоптицу", почео је Руд.

У све се то уверио и у финалу Ролан Гароса, у ком је Ђоковић славио у три сета.

"Чак из тих удаљенијих позиција на терену успе да врати лоптицу баш дубоко. На све то начин на који чита игру је невероватан. И када добијеш неку краћу лоптицу и изађеш напред тешко је знати на коју страну он иде, јер погоди страну толико пута. Чак и када не погоди, догоди се да некако успе да врати лоптицу. Не желим да кажем реч дефанзивни тенис, већ само тај начин одбране, успео је ту дефанзиву да подигне на неки нови ниво", закључио је Руд.

image