Спорт

Ђоковић: Враћамо терене Београду, предлажем да то буде национални тениски центар

Док се надмеће на Вимблдону, Новак Ђоковић коментарише и дешавања по питању тениског центра на Дорћолу
Ђоковић: Враћамо терене Београду, предлажем да то буде национални тениски центарGetty © Clive Brunskill / Staff

Други тенисер света Новак Ђоковић подсетио је да је "Тениски центар Новак" вратио Граду Београду и предложио је да овај објекат буде национални тениски центар, преносе београдски медији.

Компанија "Тара 2016 С", у власништву Новака и Јелене Ђоковић, донела је одлуку крајем маја да врати Граду Београду земљиште и објекте у оквиру Тениског центра Новак на Дорћолу.

"Враћамо граду центар, не знамо шта ће се сада десити и шта ће град одлучити да ради са клубом. По мом мишљењу, дао сам пријатељски предлог да то буде национални тениски центар - то већ 15-20 година стоји као велика жеља Тениског савеза Србија и свих нас тениских радника. Овај спорт, који је много дао Србији, заслужује да има тениски центар. То је идеално", изјавио је Ђоковић, преноси "Спортклуб".

Освајач 23 гренд слем трофеја је најавио да ће се окренути новим пројектима.

"Окрећем се даље новим пројектима и у наредних неколико година ће се нешто остварити, на другој локацији, да ли у Србији или не - видећемо", додао је Ђоковић, који је навео да не зна где ће убудуће тренирати у Београду.

"Претпостављам да ће бити Гемакс, за дворану. Што се тиче шљаке и бетона на отвореном, то ћемо видети. Можда чак и 25. мај у зависности од тога ко ће тамо ући и како ће се то водити", истакао је Ђоковић.

image