Завршен пети Видовдански турнир Срба и Руса у Москви: Браћа заувек!

Првог јула, првог слободног дана након најважнијег српског националног празника, на теренима Академије Черенков "Спартак" одржан је пети по реду руско-српски Видовдански турнир у фудбалу аматерских тимова

На турниру је учествовало 16 екипа, од којих су две биле потпуно српске.

Остале су чинили навијачи клубова Премијер лиге Русије (Динамо, Зенит, Спартак, Локомотив, ЦСКА, ЖГК Луч Москва), као и руско-српски клуб "Изъ Принципа".

И ове године, као и ранијих, играна су практично два турнира – мали и велики куп.

Шампион малог купа била је српска екипа Браћа Обилић

Што се тиче великог купа, борба за главни трофеј је била озбиљна.

Треће место заузео је ОФК Београд, док су се у финалу, баш као и прошле године, нашла два најјача састава – Град Долгопрудни и тим Србија, састављен од Срба који живе у Русији.

И исход је био исти као пре 12 месеци, пошто су момци из Долгопрудног тријумфовали резултатом 2:1.

Чланови клуба историјске реконструкције "Застава слободе" током турнира су организовали малу тематску изложбу и помогли да се награде победници.

Из организације су се захвалили учесницима на достојном спортском понашању и стварању пријатељске атмосфере, а посебну захвалницу добио је српски ресторан "Дамил", који је све гостио најукуснијим питама.

Није могло да прође без песама, изводила их је културолог-слависта Ана Михајловна Ланцева.

"Пријатељи, хвала вам свима. Видимо се следеће године и запамтите главну ствар: 'Руси и Срби су браћа заувек", стоји у захвалници организатора.