Спорт

Алкараз као фурија до другог кола Вимблдона

Није се први играч света поштено ни освојио на старту трећег гренд слема и потврдио да ће бити највећи изазивач Новаку Ђоковићу за титулу на Вимблдону
Алкараз као фурија до другог кола ВимблдонаGetty © Michael Regan

Карлос Алкараз лако се пласирао у другу рунду Вимблдона, пошто је декласирао ветерана Жеремија Шардија са 6:0, 6:1, 7:5.

Дуел на терену број један игран је под кровом и трајао је тек нешто мање од два сата и само у трећем сету био је такмичарски, док је у прва два постојао само један играч.

Фуриозно је кренуо Шпанац, добио је првих осам гемова и било је јасно да Шарди нема шта да тражи.

Тек у трећем је пружио озбиљнији отпор ривалу, имао чак и брејк вишка, али се ни тада није у питање доводила победа момка из Мурсије.

"Срећан сам због оваквог почетка. У прва два сета је био помало стегнут и хладан, али је у трећем показао свој највиши ниво и морао сам да играм добар тенис", рекао је Алкараз непосредно по завршетку сусрета.

"Осећам се срећно и почаствовано због љубави коју од публике добијам где год се појавим, а посебно овде. Веома је лепо играти на трави на овом турниру."

Он ће у следећој рунди играти против још једног Француза, пошто иде на победника меча Александр Милер – Артур Ридернех.

Вимблдон је почео у понедељак, траје до 16. јула, игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти, а титулу брани Новак Ђоковић.

image