Спорт

Хаос на Вимблдону - Ђоковић сазнао кад игра у среду, остали гледају у небо

Доста проблема за организаторе трећег гренд слема у сезони због временских неприлика
Хаос на Вимблдону - Ђоковић сазнао кад игра у среду, остали гледају у небоGetty © Shaun Botterill / Staff

Киша је током прва два дана Вимблдона направила хаос организаторима и зато ће у среду на програму бити један од најзгуснутијих распореда у последњих неколико деценија.

Чак 48 мечева у мушкој и женској конкуренцији пребачено је са уторка на среду, играће се мечеви и првог и другог кола, а од српских представника са сигурношћу можемо да очекујемо само наступ Новака Ђоковића.

Седмоструки шампион Вимблдона ће и овог пута играти на Централном терену, тако да и ако буде кише, то неће много утицати на њега. Ђоковић ће у другом колу играти против Џордана Томпсона трећи меч по реду, а програм на том терену почиње у 14.30 часова.

Ђоковић ће на терен после два женска сингла, док ће још три српска представника имати прилику да заиграју - ако услови дозволе.

Наталија Стевановић ће играти против Каролине Плишкове трећи меч на терену 18, где програм почиње од 11.00 часова, након што у уторак њих две нису ни стигле да започну меч првог кола.

Ласло Ђере ће на терену 8 играти против Макса Кресија и то четврти по реду (програм стартује у 11.00), док ће Хамад Међедовић на терену 9 против Кристофера О'Конела играти трећи меч дана и наставиће меч при резултату 7:5, 1:0 за Американца.

image