Спорт

Пешић о Јокићевом наступу на Светском првенству: Неке ствари још нису јасне

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић дао је интервју за "Зидојче цајтунг", поводом прославе 30 година од освајања Европског првенства са селекцијом Немачке, чији је селектор тада био. Он је том приликом одговарао и на питања која се тичу Николе Јокића
Пешић о Јокићевом наступу на Светском првенству: Неке ствари још нису јасне© Dusan Milenkovic/ATAImages

Немачке новинаре је занимало оно што и српске – да ли ће Никола Јокић после сезоне у којој је освојио НБА титулу, играти за репрезентацију Србије на Светском првенству које почиње крајем августа ове године.

Кошаркаш Денвера до сада није дао конкретан одговор на то питање, већ је говорио да после дуге сезоне мора прво да се одмори и опусти мало.

Конкретан одговор избегао је да пружи и Пешић, кратко поручивши да није сигуран да ли ће бити на списку, али је зато у суперлативу причао о самом Јокићу.

"Јокић је један од најбољих играча које сам икада тренирао. Осим његових изузетних способности, његов велики квалитет је и чињеница да је он тимски играч, да има беспрекоран став, он има велику личност", рекао је Пешић који је у истом тону наставио да хвали најбољег српског кошаркаша који је опчинио свет када је у плеј-офу НБА лиге доминирао као ретко ко.

"Често сам био у Денверу и то тамо доживео. Осим тога, ту је и велики континуитет, он већ седам година тамо игра. Тај континуитет је најважнија ствар, а то смо ми у Европи изгубили", поручио је Пешић.

Док су остале европске земље почеле да објављују списак играча за Светско првенство, за сада нема ни у најави када ће то урадити селектор Србије Светислав Пешић.

Мундобаскет почиње 25. августа и трајаће до 10. септембра.

Ово ће бити први пут да се светско кошаркашко првенство одржава у три земље – Филипинима, Јапану и Индонезији.

image