Спорт

Федерер као никада хвалио Ђоковића: Надам се да ће оборити мој рекорд, подиже тенис на виши ниво

Чини се да Швајцарцу прија пензија и први пут смо могли да га чујемо да на "сва уста" хвали Ђоковића
Федерер као никада хвалио Ђоковића: Надам се да ће оборити мој рекорд, подиже тенис на виши ниво© Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Некадашњи швајцарски тенисер Роџер Федерер у интервјуу за "Си-Ен-Ен" похвално је говорио о Новаку Ђоковићу, једном од својих највећих конкурената.

Федерер у прошлости није био превише наклоњен Ђоковићу, често га је критиковао, али је последњих година променио мишљење и њих двојица су се зближили.

Осмоструки шампион Вимблдона га је звао на свој опроштај на Лејвер купу, а неколико месеци касније, Србин је претекао и њега и Рафаела Надала на вечној листи освајача гренд слемова (23).

Роџер, којем су организатори приредили церемонију на Централном терену, верује да је Новак велики фаворит да још једном подигне чувени златни пехар и изједначи баш његов учинак.

"Искрено, то је сјајно за њега", почео је Федерер.

"Имао сам своје моменте. За мене, освајање осмог пехара или петог, или којег год – то су били моји тренуци. Ако неко то изједначи или надмаши, то је његова ствар, његов тренутак."

У Паризу је Ђоковић потврдио да је најбољи тенисер свих времена, оставивши иза себе Федерера и Рафаела Надала.

"Знам да су сада посебно медији ношени том причом, али су и играчи. И ја сам био мотивисан да покушам да оборим рекорде или их изједначим, али када нисте више у томе, имате потпуно другачију перспективу. Почнете да се опуштате и постајете веома поносни на своја достигнућа."

Први пут смо од њега чули да жели да Новак буде успешан.

"Искрен да будем, надам се да то урадити јер све што постигне, доприноси тениској историји, подиже причу о тенису на виши ниво. Пише историју глобалног спорта, као што је то учинио 23. титулом у Паризу. То су невероватне ствари – сјајне вести и то је добро за игру. Мислим да је велики фаворит и не бих био изненађен да поново освоји Вимблдон", закључио је Федерер.

image