Спорт

Новак: Централни терен Вимблдона и ја имамо романтични однос

После још једне изузетне победе најбољи тенисер свих времена похвалио је противника, а потом и говорио шта је то што му толико прија на вимблдонској трави
Новак: Централни терен Вимблдона и ја имамо романтични односGetty © Patrick Smith

Новак Ђоковић истакао је да је веома задовољан партијом против Џордана Томпсона у другом колу Вимблдона, после чега је и похвалио Аустралијанца.

Најбољи српски тенисер пласирао се у трећу рунду рутинском победом над човеком који је покушао да га поремети сервис-волеј тактиком – 6:3, 7:6 (7:4), 7:5.

"Да, треба да имам озбиљан тест, али не бих да то буде у овако раној фази турнира. Сјајна Џорданова партија, играо је заиста одличан меч и мислим да је заслужио велики аплауз", рекао је Новак током интервјуа на трави.

Уследило је питање о томе како изгледа играти на Централном терену.

"Централни терен Вимблдона без дилеме има посебно место у историји нашег спорта, то сам већ говорио. Знамо традицију, знамо колико дуго се овде игра. Сваки пут, делује као клише кад то кажем, али заиста уживам у сваком моменту на овом терену. Велика је привилегија играти на овом терену, посебно у овим годинама, када играм против младића. Не знам колико ћу још моћи, али овај терен и ја имамо веома романтичан однос", закључио је Новак.

Он ће у наредној рунди играти са бољим из сусрета Томас Ечевери – Стан Вавринка.

Дуел Швајцарца и Аргентинца одложен је за четвртак јер је киша направила праву пометњу и многи мечеви прве рунде још нису почели.

Вимблдон је на програму до 3. до 16. јула и игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image