Спорт

Андрејева после тријумфа: Инспиришу ме лепота и традиција Вимблдона

Руска 16-годишња тенисерка Мира Андрејева још једном је потврдила да је садашњост, али и будућност женског светског тениса. Победила је са 6:3, 4:0 некадашњу Ролан Гарос шампионку Барбору Kрејчикову у другом колу Вимблдона. "Тениско чудо", како је медији често ословљавају, рекла је да је одушевљена енглеским турниром
Андрејева после тријумфа: Инспиришу ме лепота и традиција ВимблдонаGetty © Clive Brunskill / Staff

Андрејева је недавно стигла до трећег кола Ролан Гароса, али на Вимблдону има веће амбиције.

Младу Рускињу су традиција и лепота која красе најпрестижнији тениски турнир на свету тотално очарали, што није скривала на конференцији за медије после тријумфа над Чехињом.

Новинаре је занимало да ли може да направи поређење између француског и енглеског турнира.

"Вимблдон се разликује од свих осталих гренд слем турнира на којима сам играла. У поређењу са Ролан Гаросом...вау..не знам шта бих рекла, овде је прелепо. И веома традиционално. Ролан Гарос је прилично једноставан, али овде је све у белом, трави, јагодама... За сада много више волим Вимблдон (смех)", рекла је готово на дечији начин Андрејева.

Млада Рускиња ће после Вимблдона сигурно напредовати на ВТА листи, колико - зависи од конкретног учинка на турниру. Оно што је сигурно је да ће први пут у својој каријери ући у 80 најбољих на свету. Сада заузима 102. позицију.

Противница Мири Андрејевој у трећем колу биће победница сусрета Анастасија Потапова – Каја Јуван.

image