Огласио се ФК Партизан: Криво је Спортско друштво, не постоје бројила на стадиону

Фудбалски клуб Партизан огласио се поводом информација да је на стадиону у Хумској искључена струја, због великих неизмирених обавеза

Из Фудбалског клуба Партизан, за РТ Балкан су истакли да је дуг направило Спортско друштво Партизан и да тренутно није могуће да он буде измирен јер су сви на колективном одмору.

Саопштење ФК Партизан преносимо у целости:

"У вези са информацијама које су се данас појавиле о наводном искључењу бројила ФК Партизан на стадиону у Хумској, најпре морам да истакнем да те информације нису тачне. Фудбалски клуб Партизан не поседује никаква електрична бројила на стадиону, с обзиром на то да је Спортско друштво Партизан титулар права својине на стадиону, а самим тим и обвезник плаћања свих услуга, између осталог и обвезник плаћања потрошње електричне енергије”, наводи заменик генералног директора ФК Партизан, Милорад Николић.

"Подсетио бих да је Фудбалски клуб Партизан један од 24 члана ЈСД Партизан и да је Фудбалски клуб Партизан организовао, руководио и финансирао вођење судског спора са Министарством одбране Републике Србије, који је окончан на тај начин што је стадион враћен у власништво ЈСД "Партизан". У време мандата Управног одбора ЈСД "Партизан", на челу са председником Милорадом Вучелићем, није било обустављања испоруке електричне енергије, нити других услуга јавних предузећа."

"Међутим, почевши од октобра 2022. године, када је нелегално руководство ЈСД Партизан насилно преузело контролу над просторијама друштва и извршило упис органа у АПР, спортско друштво оптерећују бројни проблеми, а између осталог и дуговања према многим повериоцима. Увидом у претрагу на сајту Агенције за привредне регистре, може се лако утврдити да је у протеклом периоду рачун спортског друштва био у блокади неколико пута, па је тако од септембра до децембра био у непрестаној блокади 63 дана. У априлу преко 40 дана и сада непрекидно у блокади од 28.јуна, услед дуговања које спортско друштво има према различитим повериоцима.

Током јучерашњег дана обустављена је испорука електричне енергије на стадиону услед неплаћања рачуна од стране спортског друштва, на које су рачуни Електродистрибуције и насловљени и коме су рачуни и достављани.
ФК Партизан несметано послује, све службе клуба редовно раде, а ФК Партизан редовно измирује рачуне за комуналне услуге на спортском центру "Телеоптик",с обзиром на то да је и власник Спортског центра "Телеоптик".

Фудбалски клуб Партизан је у октобру 2022. године поднео тужбу за утврђење ништавости одлука донетих на седници тзв. Скупштине ЈСД Партизан, односно избора Остоје Мијаиловића за председника друштва и Жељка Танасковића за заступника Друштва.

Први основни суд у Београду је пре 15 дана донео пресуду којом се усваја тужбени захтев ФК Партизан и утврђује да су одлуке ништавне и да не производе правна дејства Одлука о избору Остоје Мијаиловића за председника друштва и Жељка Танасковића за законског заступника, чиме је само потврђено оно што месецима руководство ФК Партизан истиче, да су правним насиљем садашњи нелегални руководиоци друштва преузели управљање друштвом.

Међутим, нелегално руководство ЈСД Партизан и даље наставља са узурпирањем имовине друштва, руководи друштвом веома неуспешно и не поштује одлуке правосудних органа Републике Србије.

Фудбалски клуб Партизан је уназад деценијама улагао огромна средства у одржавање стадиона и инфраструктуру, те ће ФК Партизан искористити сва правна средства за заштиту својих интереса, а која подразумевају редефинисање власничких односа на стадиону, закључио је на крају заменик генералног директора клуба Милорад Николић.