Србија боља од Естоније на отварању Европског првенства

Репрезентација кошаркаша Србије до 20 година, победила је селекцију Естоније резултатом 82:61, у првом колу групе Б Европског првенства

После изједначеног почетка меча, изабраници тренера Ненада Чанка разлику су почели да праве у другој половини првог периода.

Тада су серијом 12:1 мимнималних 13:12 претворили у прво двоцифрено вођство – 24:14, минут и по пре краја прве четвртине.

Испоставило се да су "oрлићи" већ тада направили одлучујући корак ка победи.

Естонија до краја јесте у неколико наврата запретила, прилазила и на три разлике.

Ипак, налет ривала Орлићи су на време одбили, да би поенима Михаила Петровића, у 22. минуту, поново били две цифре далеко – 45:35.

До краја, предност Србије није долазила у питање, а када су се коначно у последњем периоду ослободили, "орлићи" су отишли и до врло убедљиве победе. Овај део игре отворили су са 14:6 и побегли на 74:56.

Добро су изабраници тренера Чанка шутирали из игре, али су до стартне победе на Шампионату у Ираклиону дошли захваљујући сјајној одбрани којом су ривала натерали на 18 изгубљених лопти.

Најефикаснији у саставу Србије били су Никола Шарановић са 17 и Михаило Петровић са 15 поена.

Код Естоније бољи од осталих били су Хенри Весер са 13 и Грегор Колуба са 11 поена.

Србију у групној фази очекују још дуели са Шпанијом и Црном Гором.

Све селекције ће изборити пласман у осмину финала, а група у којој се налазе Србија и Црна Гора укршта са групом у којој су Турска, Белгија, Израел и Италија.

У наредном колу Србија игра у недељу против Шпаније, а овај меч почиње у 20 часова.