Спорт

Хрвати открили добре вести: Ван дер Сар је стабилно, поздравља људе око себе

Легендарни голман је у Хрватској доживео крварење на мозгу, али из Сплита откривају позитивне детаље о његовом здрављу
Хрвати открили добре вести: Ван дер Сар је стабилно, поздравља људе око себеGetty © Barrington Coombs / Stringer

Славни холандски голман Едвин ван дер Сар (52) у петак је примљен у Клиничко-болнички центар у Сплиту због крварења на мозгу.

Он је претходно био на летовању на Хвару одакле је хеликоптером довезен у Сплит, не би ли се лекари борили за његов живот. Но, у недељу су стигле и позитивне вести.

Како пише хрватски портал "24 сата", Ван дер Сар сада нормално комуницира с лекарима. Његов некадашњи клуб Ајакс је у петак рекао да је бивши голман стабилно, али и даље у забрињавајућем стању. Сада је очигледно дошло до побољшања његове ситуације.

"Стабилно је. Тренутно је код нас на посматрању. Наши лекари верују да ће све бити у реду. Он нормално комуницира, чак је и поздравио све који брину о његовом здрављу. Верујемо да за операцијом неће бити потербе. Ако даље посматрање укаже да му је потребна операција мождане анеуризме, а за сада се о томе не говори, моћи ће сигурно да је обави у Сплиту", речено је из КБЦ Сплит за "24 сата".

Ван дер Сар је у Хвару био у тамошњем познатом ресторану, но, убрзо је завршио у болници у Сплиту због крварења на мозгу.

image