Спорт

Јелена Чанковић: Са Челсијем желим да освојим Лигу шампиона

Фудбалерка Челсија и репрезентативка Србије Јелена Чанковић изјавила је да ће лондонски клуб наредне сезоне покушати да освоји Лигу шампиона

"Водили смо на оба фронта велику борбу са Манчестер јунајтедом и на крају изашле као победнице. Остаје жал због пораза у полуфиналу Лиге шампиона, пружили смо снажан отпор новом прваку Европе Барселони и доказали да нисмо случајно у самој завршници најквалитетнијег европског такмичења. То нам је дефинитивно циљ у наредном периоду, покушаћемо већ за годину дана да одемо корак даље и да обрадујемо наше навијаче титулом првака континента", изјавила је Чанковићева, преноси званични сајт ФСС.

Репрезентација Србије окупила се у Спортском центру ФСС у Старој Пазови и отпутовала у Словенију.

Пријатељски меч Словеније и Србије биће одигран 14. јула у Кршком.

Јелена Чанковић ће на овом дуелу предводити селекцију Србије.

"Словенија је у успону, чини ми се прави ривал у последњем контолном сусрету пред оне важније изазове који нас очекују на јесен. Јако је важно да оставимо позитиван утисак и да испоштујемо све захтеве селектора и чланова његовог стручног штаба", додала је фудбалерка Челсија.

Селектор Србије Драгиша Зечевић на мечу са Словенијом неће моћи да рачуна на неколико фудбалерки.

"У пријатељским мечевима резултат није приоритет, али ћемо и против Словеније покушати да останемо непоражени и да направимо праву увертиру за мечеве у Лиги нација. Играмо против репрезентације која је по квалитету у рангу са Пољском, Украјином и Грчком. Дакле, одлична провера да се измеримо и видимо где смо у овом тренутку када је реч о форми и начину игре. Због повреда изостају Александра Лазаревић, Нина Матејић и Живана Ступар, што је свакако охрабрујућа вест ако се има у виду да смо на већини утакмица били лишени услуга 7-8 играчица, што из прве поставе, што са ширег списка", истакао је Зечевић.

image